Calendian  • Kalendar pajisje për faqen
  • Na Kontaktoni
  • Politika e Privatësisë

Pushimet dhe festimet në vitin 2016

Kalendari ynë 2016 përfshin pushimet dhe festimet. Duke shënuar këto data ju mundeni jo vetëm për ti kujtuar ata, por edhe për të shikuar përpara për ta. Çdo vit ne festojmë datat e veçanta dhe përkujtojmë disa të tjera. Festat dhe datat tjera të rëndësishme kujtojn njerëzit për gjëra të veçanta dhe ngjarje, dhe këto përkujtesa janë gjithmonë të dobishme për kulturën e një vendi, si dhe për qytetarët e saj dhe identitetin e tyre si një popull i bashkuar.

Nëse jeni gati për të blerë një vit kalendarik për vitin e ardhshëm 2016, tani është koha për ta bërë atë. Kalendarët tradicionale ende janë formati më i preferuar për shumë njerëz për të planifikuar për ditët e tyre, javët dhe muajt të një viti, pavarësisht nga disponueshmëria e madhe të opsioneve dixhitale në ditët e sotme.

Si njerëzit i përdorin kalendarët?

Kalendarët tradicionale prej letre janë përdorur jo vetëm për të dhënat dhe kujtimet e ngjarjeve dhe ngjarjet për çdo muaj, por edhe shpesh për të dekoruar dhe të shtoni jetë dhe ngjyra për një tavolinë zyre, dhomë gjumi apo zona të tjera. Shumë kalendarë janë po aq shumë në lidhje me shfaqje vizuale si dhe ata janë në lidhje me mbajtjen në krye të ditëve dhe datave.

Ditëlindje, takime, pushime, emërimet dhe festimet janë të gjitha sendet që njerëzit rregullisht i fusin në kalendarin e tyre. Pa një kalendar, shumica e këtyre datave harrohen lehtë nga shumë njerëz, kalendari i tyre është diçka që ata shikojnë çdo ditë të vitit.

Kalendari 2016


Janar 2016
  Ha Ma Mr Ej Pr Sh D
53         1 2 3
1 4 5 6 7 8 9 10
2 11 12 13 14 15 16 17
3 18 19 20 21 22 23 24
4 25 26 27 28 29 30 31

Shkurt 2016
  Ha Ma Mr Ej Pr Sh D
5 1 2 3 4 5 6 7
6 8 9 10 11 12 13 14
7 15 16 17 18 19 20 21
8 22 23 24 25 26 27 28
9 29        

Mars 2016
  Ha Ma Mr Ej Pr Sh D
9   1 2 3 4 5 6
10 7 8 9 10 11 12 13
11 14 15 16 17 18 19 20
12 21 22 23 24 25 26 27
13 28 29 30 31     

Prill 2016
  Ha Ma Mr Ej Pr Sh D
13         1 2 3
14 4 5 6 7 8 9 10
15 11 12 13 14 15 16 17
16 18 19 20 21 22 23 24
17 25 26 27 28 29 30  

Maj 2016
  Ha Ma Mr Ej Pr Sh D
17             1
18 2 3 4 5 6 7 8
19 9 10 11 12 13 14 15
20 16 17 18 19 20 21 22
21 23 24 25 26 27 28 29
22 30 31          

Qershor 2016
  Ha Ma Mr Ej Pr Sh D
22     1 2 3 4 5
23 6 7 8 9 10 11 12
24 13 14 15 16 17 18 19
25 20 21 22 23 24 25 26
26 27 28 29 30      

Korrik 2016
  Ha Ma Mr Ej Pr Sh D
26         1 2 3
27 4 5 6 7 8 9 10
28 11 12 13 14 15 16 17
29 18 19 20 21 22 23 24
30 25 26 27 28 29 30 31

Gushtë 2016
  Ha Ma Mr Ej Pr Sh D
31 1 2 3 4 5 6 7
32 8 9 10 11 12 13 14
33 15 16 17 18 19 20 21
34 22 23 24 25 26 27 28
35 29 30 31        

Shtator 2016
  Ha Ma Mr Ej Pr Sh D
35       1 2 3 4
36 5 6 7 8 9 10 11
37 12 13 14 15 16 17 18
38 19 20 21 22 23 24 25
39 26 27 28 29 30  

Tetor 2016
  Ha Ma Mr Ej Pr Sh D
39           1 2
40 3 4 5 6 7 8 9
41 10 11 12 13 14 15 16
42 17 18 19 20 21 22 23
43 24 25 26 27 28 29 30
44 31            

Nëndor 2016
  Ha Ma Mr Ej Pr Sh D
44   1 2 3 4 5 6
45 7 8 9 10 11 12 13
46 14 15 16 17 18 19 20
47 21 22 23 24 25 26 27
48 28 29 30        

Dhjetor 2016
  Ha Ma Mr Ej Pr Sh D
48       1 2 3 4
49 5 6 7 8 9 10 11
50 12 13 14 15 16 17 18
51 19 20 21 22 23 24 25
52 26 27 28 29 30 31  

Shkarko Kalendarin VjetorA doni këtë pajisje të bukur të kalendarit në faqen tuaj?
Ajo përditësohet përditshëm!

Vendosni këtë kod në faqen tuaj ku ju doni që kalendari të shfaqet:

Kjo Pajisje do të duket shumë bukur në faqen tuaj!
Përdoruesit do ta pëlqejnë, - na besoni!Cila është historia e kalendarit?

Kalendarë primitive dhe metodat e përcjelljes së ditës ishin hartuar prapa në kohët më të hershme të lashta të njerëzimit dhe ishin të bazuara në ditën diellore dhe ciklet hënore. Mbi qindra vjet, regjistrimi i kohës u bë gjithnjë e më i avancuar dhe kuptuar dhe tani ekziston në formën e njohur si kalendari gregorian. Para kësaj erdhi Julian Kalendari, mirëpo kjo u zëvendësua për shkak të faktit se orbita e Tokës rreth Diellit nuk u reflektua me saktësi. Në vitin 1582 Kalendari Gregorian erdhi ne fillim në Europë. Mbas një kohe te kaluar, ai u adaptua në pjesën më të madhe të botës.

Një nga dallimet e mëdha në mes të sistemit të vjetër kalendarit Julian dhe formatit modern Gregorian kalendarik është mënyra se vitet e brishtë janë përcaktuar. Kalendari Gregorian miratoi një llogaritje shumë më të sakta për vitin e brishtë, duke rezultuar në të hequr defektet e kalendarit Julian, ku ka pasur një gabim në çdo 128 vjet e një ditë. Nga ana tjetër, Kalendari Gregorian ka një gabim në një ditë çdo 3236 vjet